Zeebeving in Azië

December 2004 / Januari 2005

ZEEBEVING IN AZIË ONTZETTEND WAT EEN RAMP

26 december 20.000 doden

29 december 80.000 doden

31 december 125.000 doden

WAAR EINDIGT DEZE CATASTROFE?

stichting-meenampal

STICHTING MEENAMPAL

WIL GRAAG EEN HANDJE HELPEN DOOR EEN DUIDELIJK PROJECT TE FINANCIEREN IN SRI LANKA

Over de ramp zelf hoeven we niets te vertellen. Héél de wereld weet er van. De meest schokkende beelden zijn de laatste dagen onze huiskamers binnen gerold. Iedereen zou er wel heen willen gaan om een handje te helpen. Op zich prima, maar we realiseren ons dat dit niet dé oplossing is. Een enorme hulpstroom is inmiddels op gang gekomen en wordt georganiseerd door professionele organisaties, landen en mensen. Dit is keihard nodig om de eerste opvang van alle leed enigszins te verzachten.

Daarna moet echter nog ontzettend veel meer gebeuren. De opbouw van een enorm gebied moet gerealiseerd worden. Daar wil de Stichting Meenampal een steentje aan bijdragen door één of enkele kleinschalige duidelijke projecten te financieren. En daarbij is natuurlijk jullie steun niet te missen. Onze contactpersoon in Sri Lanka (Walter) behoort niet tot de slachtoffers. Hoewel hij niet ver van de kust woont, is hij er met bijna natte voeten vanaf gekomen. Hij kan ons dus blijven helpen om de projecten te begeleiden.

Momenteel bestaat nog erg veel onduidelijkheid over de hulp die op wat langere termijn geboden moet worden. We hebben Walter gevraagd om enkele projecten voor ons te selecteren. Op grond van de ontvangen donaties daarvoor (en zonder te vragen is daar al een begin aan gekomen) zullen we in overleg met Walter keuzes maken. Dit heeft namelijk het voordeel dat we zeker weten dat de donaties op een goede plek terecht komen en dat ze ook daadwerkelijk aan de gekozen projecten besteed zullen worden.

Natuurlijk kunnen wij op dit moment nog niet aangeven om welke onderwerpen het gaan zal. Zogauw daar meer duidelijkheid over is, zullen we dat mededelen.

We hopen dat jullie in staat zijn mee te helpen om het schrijnende leed van in ieder geval een bepaalde groep zeer getroffen Sri Lankanen te verlichten. We realiseren ons daarbij dat jullie/onze bijdrage slechts een druppel op een witgloeiende plaat betekent, maar beseffen eveneens dat elke druppel er één is.

Projecten waar de Stichting Meenampal mee bezig was, gaan gewoon door omdat deze zich in het binnenland bevinden. Ze hebben dus geen nadelige invloed van de watervloed gehad. Voor reeds gerealiseerde projecten geldt hetzelfde.

Voorlopig stellen wij ons banknummer open voor alleen deze actie.

 

HELP HEN ALSTUBLIEFT ZIJ HEBBEN HET NU NOG VEEL MEER NODIG

 

Stort uw bijdrage (natuurlijk fiscaal aftrekbaar) op:

 

Stichting Meenampal

Beverhoeve 7

3831 TD Leusden

SNS bank nr: 95 46 83 153

www.meenampal.nl

 

 

HARTELIJK DANK NAMENS HEN