Nieuwsbrief oktober 2018

Beste, lieve allemaal,

Met de nieuwsbrief van mei 2018 vroegen wij steun voor ons project in Sri Lanka om

SCHOOLWERKSCHRIFTEN

te bekostigen voor kinderen waarvan de ouders dit absoluut niet zelf kunnen betalen. Graag herinneren we jullie hieraan d.m.v. deze nieuwsbrief.

Dit is alweer de elfde keer dat wij dit project (laten) uitvoeren.

Daarmee kunnen de kinderen waarvoor deze actie bedoeld is hun studie met meer kans op succes beginnen, vervolgen of opnieuw starten (na eerder afgehaakt te zijn). Deze werkschriften zijn van essentieel belang voor kinderen uit de allerarmste klasse. De verplichte schoolkleding is voor de ouders van deze kinderen al een enorm probleem, laat staan dat er ook nog schoolwerkschriften aangeschaft kunnen worden. Op blote voeten naar school lukt nog net, maar zonder werkschriften?? Dan haak je af en is elke kans om je uit het armoedige bestaan te ontworstelen zo goed als verkeken. Een goede (vak-) opleiding is namelijk meestal de enige manier om vanuit die allerarmste klasse mee te gaan tellen in de maatschappij.

De schriften worden in meerdere soorten in Sri Lanka zelf geproduceerd, dus we steunen ook de economie ter plekke een beetje.

Het personeel van de scholen (die uitgekozen zijn door onze contactpersoon ter plaatse), bepaalt welke leerlingen in aanmerking komen. Zij kennen de leefomstandigheden van de kinderen het best en kunnen daardoor beoordelen wie de hulp het hardst nodig hebben.

De schriften worden in januari 2019 uitgedeeld. Dit uitdelen is een feestelijke aangelegenheid. Ook de ouders worden hierbij betrokken. Na een uitgebreide (meestal boeddhistische) ceremonie worden de schriften uitgereikt. Eén groot feest!!

 

 

DUS OPNIEUW, MAAR HELAAS OOK VOOR DE LAATSTE KEER, KOM OP, HELP DIE KINDEREN IN SRI LANKA

Dit is namelijk de laatste actie van de Stichting Meenampal.

Met deze actie beëindigt de Stichting Meenampal per 1 januari 2019, na bijna twintig jaar, haar werkzaamheden voor het sponsoren van het goede doel in Sri Lanka (mogelijk gemaakt door jullie onmisbare hulp). Met pijn in het hart stoppen we met onze activiteiten, omdat we weten dat hulp aan de arme bevolking daar nog steeds absoluut noodzakelijk is. Niettemin zijn we ook erg dankbaar dat we al die jaren deze hulp konden bieden met de steun van vele vrijwillige sponsors.

Graag willen we hierbij alle sponsors enorm bedanken voor de jarenlange steun die wij mochten ontvangen. Zonder jullie steun hadden wij niet kunnen doen wat we gedaan hebben. Daarbij hebben we altijd volledige steun gehad van onze contactpersoon en vriend Walter in Sri Lanka. Onze activiteiten bestonden o.a. uit het bouwen van huisjes, waterproject, bruggetjes bouwen, naaiatelier, hulp na de tsunami van 2004 door huisjes bouwen en vissersboten financieren en de laatste 11 jaar schoolschriften voor kinderen van zeer arme families sponsoren (zie ook onze website www:meenampal.nl). Telkens opnieuw hebben we meer dan 97% van de inkomsten aan de projecten kunnen besteden omdat alle werkzaamheden uitgevoerd werden door vrijwilligers (enorme dank daarvoor).

Vanuit Sri Lanka hebben we vernomen dat onze naam (en daarmee die van jullie) voor altijd geschreven staat in de harten van veel mensen in Sri Lanka.

 

Gerard Stevens, secretaris Stichting Meenampal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *