Nieuwsbrief oktober 2015

Beste, lieve allemaal,

Ook dit jaar vragen wij jullie steun voor ons project in Sri Lanka voor

SCHOOLWERKSCHRIFTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opnieuw laten we jullie weten dat we de traditie willen voortzetten om schoolwerkschriften te bekostigen voor kinderen waarvan de ouders dit absoluut niet zelf kunnen betalen. Deze actie voor schriften wordt de achtste keer dat wij die (laten) uitvoeren. Daarmee kunnen de kinderen waarvoor deze actie bedoeld is hun studie met meer kans op succes beginnen, vervolgen of opnieuw beginnen. In de nieuwsbrief van april 2015 lieten we jullie ook weten dat we in het najaar 2015 opnieuw aandacht voor deze actie zouden vragen.

Deze werkschriften zijn van essentieel belang voor kinderen uit de allerarmste klasse. De verplichte schoolkleding is voor de ouders van deze kinderen al een enorm probleem, laat staan dat er ook nog schoolwerk schriften aangeschaft kunnen worden. Op blote voeten naar school lukt nog net, maar zonder werkschriften?? Dan haak je af en is elke kans om je uit het armoedige bestaan te ontworstelen zo goed als verkeken. Een goede (vak-)opleiding is namelijk meestal de enige manier om mee te gaan tellen in de maatschappij.

Dr Vasu Sri Lanka     School Sri Lanka

      Dhr. Vasu helpt mee bij het uitdelen                              allemaal blij, blij, blij

  (hij is lid van het parlement in Sri Lanka)                   en boeddha kijkt tevreden toe

feest-sri-lanka

Één groot feest voor kinderen en ouders

De schriften worden in meerdere soorten in Sri Lanka zelf geproduceerd, dus we steunen ook de economie ter plekke een beetje.

Het personeel van de scholen die uitgekozen zijn door onze contactpersoon ter plaatse, bepaalt welke leerlingen in aanmerking komen. Zij kennen de leefomstandigheden van de kinderen het best en kunnen daardoor beoordelen wie de hulp het hardst nodig heeft.

De schriften worden in januari van elk jaar uitgedeeld. Het schooljaar in Sri Lanka begint namelijk gewoon op 2 januari (een zomervakantie is daar niet nodig, het is altijd zomer!). Dit uitdelen is steeds opnieuw een feestelijke aangelegenheid. Ook de ouders worden hierbij betrokken. Na een uitgebreide (meestal boeddhistische) ceremonie worden de schriften uitgereikt. Eén groot feest!!

DUS OPNIEUW, KOM OP!!!!

HELP DIE KINDEREN IN SRI LANKA

In januari 2016 worden dan de schriften van deze actie uitgedeeld. In het voorjaar van 2016 zullen we jullie opnieuw voor deze actie benaderen, maar dan voor de schoolschriften voor januari 2017.

Gerard Stevens, secretaris Stichting Meenampal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *