Nieuwsbrief Oktober 2014

Beste, lieve allemaal,

Opnieuw vragen wij jullie steun voor ons project in Sri Lanka voor

SCHOOLWERKSCHRIFTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

In de nieuwsbrief van juli 2014 lieten we jullie weten dat we de traditie willen voortzetten om schoolwerkschriften te bekostigen voor kinderen waarvan de ouders dit absoluut niet zelf kunnen betalen. Deze actie voor schriften wordt de zevende keer dat wij die (laten) uitvoeren. Daarmee kunnen de beoogde kinderen hun studie met meer kans op succes vervolgen of opnieuw beginnen. In de genoemde nieuwsbrief lieten we jullie ook weten dat we in het najaar 2014 opnieuw aandacht voor deze actie zouden vragen.

Deze werkschriften zijn van essentieel belang voor kinderen uit de allerarmste klasse. De verplichte schoolkleding is voor de ouders van deze kinderen al een enorm probleem, laat staan dat er ook nog schoolwerkschriften aangeschaft kunnen worden. Op blote voeten naar school lukt nog net, maar zonder werkschriften?? Dan haak je af en is elke kans om je uit het armoedige bestaan te ontworstelen zo goed als verkeken. Een goede (vak-)opleiding is namelijk meestal de enige manier om mee te gaan tellen in de maatschappij.

schoolmeubilair voor de kinderen in Sri Lanka

schoolspullen ter beschikking gesteld voor de basisschool in Sri LankaDhr. Vasu, lid van de tweede kamer in Sri Lanka, helpt mee schriften uitreiken

De schriften worden in meerdere soorten in Sri Lanka zelf geproduceerd, dus we steunen ook de economie ter plekke een beetje.

Het personeel van de scholen die uitgekozen zijn door onze contactpersoon ter plaatse, bepaalt welke leerlingen in aanmerking komen. Zij kennen de leefomstandigheden van de kinderen het best en kunnen daardoor beoordelen wie de hulp het hardst nodig hebben.

De schriften worden in januari van elk jaar uitgedeeld. Het schooljaar in Sri Lanka begint namelijk gewoon op 2 januari (een zomervakantie is daar niet nodig, het is altijd zomer)!! Dit uitdelen is steeds opnieuw een feestelijke aangelegenheid. Ook de ouders worden hierbij betrokken. Na een uitgebreide (meestal boeddhistische) ceremonie worden de schriften uitgereikt. Eén groot feest!!

 

DUS OPNIEUW, KOM OP!!!!

HELP DIE KINDEREN IN SRI LANKA

 

In het voorjaar van 2015 zullen we jullie laten weten hoe de actie verlopen is en meteen aangeven of deze actie weer met een jaar verlengd gaat worden.

 

Gerard Stevens,

secretaris