Huisjes bouwen

In onze nieuwsbrief van september 2010 bedankten we jullie voor de steun om huisjes te bouwen voor zeer arme en/of gebroken gezinnen in Sri Lanka. Arme families zijn daar echt arm. Meestal wonen ze in een hutje waarin wij onze dieren nog niet zouden onderbrengen. Met gebroken gezinnen bedoelen we families waarvan de ouders en de kinderen in verschillende andere gezinnen zijn ondergebracht. Dit betekent dat deze families geen enkel eigen gezinsleven hebben. Zo af en toe ontmoeten ze elkaar. Deze families hebben vaak geen enkel eigendom en zullen dus ook nooit normale gezinnen kunnen worden. Zij zijn daarmee veroordeeld om een arm en/of gebroken gezin te blijven. De Stichting Meenampal heeft zich het lot van deze gezinnen aangetrokken en opnieuw met jullie hulp hebben we ook dit project kunnen laten uitvoeren. Het zijn eenvoudige huisjes met een woonkamer, slaapkamer, keuken en een toiletvoorziening (meestal niet in het huisje zelf, maar apart buiten, dat hoort daar zo!). Ook behoren elektriciteit en stromend water tot de extra voorzieningen (voor deze gezinnen echt een bijzondere luxe). De plaatselijke bevolking heeft gezinnen voorgedragen die volgens hen in aanmerking konden komen. Zij zijn ook behulpzaam geweest bij het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden waardoor de kosten zo laag mogelijk gehouden konden worden. Om het verschil voor deze families aan te geven, een paar foto’s waarin te zien is wat het was en wat er van geworden is.

huizenbouw project 2010 sri lanka ??????????????????????????????? huizenbouw project 2010 sri lanka huizenbouw project 2010 sri lanka huizenbouw project 2010 sri lanka huizenbouw project 2010 sri lanka

JAARLIJKS PROJECT

Graag maken we jullie deelgenoot van het gegevn dat wij proberen zoveel mogelijk mensen (die dat nodig hebben) in Sri Lanka te helpen. Daarom kiezen wij ervoor om zo lang mogelijk in ieder geval elk jaar het project uit te voeren van SCHOOLSCHRIFTEN VOOR KINDEREN VAN ARME OUDERS. De reden daarvoor is echt heel eenvoudig. We hebbenvele kinderen vijf achtereenvolgende jaren aan werkschriften kunnen helpen (in januari 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011; het schooljaar in Sri Lanka begint namelijk gewoon op 2 januari). Graag willen we deze trditie voortzetten omdat dit deze kinderen geholpen heeft om hun studie weer op te pakken en/of te vervolgen. Zonder onze steun kunnen kinderen zich minder ontwikkelen of gaan niet meer naar school omdat ze zich ontzettend veel minder voelen dan de andere leerlingen die wel schriften hebben. Voor veel kinderen is een gerichte (vak)opleiding namelijk een eerste belangrijke stap om de armoede enigszins te ontvluchten. Daar hebben ze dan wel hun studiematerialen voor nodig. Werkschriften zijn daar een onmisbaar belangrijk onderdeel van. In de afgelopen vijf jaren hebben we gemiddeld 4000 kinderen per jaar aan schoolschriften kunnen helpen. We richten ons daarbij op een gebied (Ehaliyagoda) waar veel gezinnen wonen die ver onder de armoedegrens leven. De verplichte schoolkleding kan nog net met moeite (met hulp van wie dan ook) aangeschaft worden (anders mag je namelijk niet naar school), maar verder hebben deze ouders geen mogelijkheden om hun kinderen op een normale manier te laten studeren.

Om dit project elk jaar te financieren willen we jullie daar twee keer per jaar om hulp hiervoor vragen (in de nieuwsbrief van februari en die van september). Indien meer (kleinere) projecten haalbaar zijn, zullen we dat meedelen.

DUS OPNIEUW, KOM OP!!! HELP DIE KINDEREN IN SRI LANKA!!!

schoolspullen voor sri lanka schoolspullen voor sri lanka schoolspullen voor sri lanka

 

Gerard Stevens, secretaris