Actie Achterveld

ACTIE ACHTERVELD MEEZINGMIDDAG

 

Op zondag 13 maart 2005 vond in de RK St. Jozefkerk in Achterveld een benefietconcert plaats voor de slachtoffers van de gevolgen van de zeebeving op 26 december 2004 en de daarop volgende tsunami. Het doel van deze actie was om nog meer geld bij elkaar te brengen voor de bouw van vissershuisjes in Sri Lanka. En dat is bijzonder goed gelukt.

actie meezingdag achterveld

De collecte tijdens het concert bracht maar liefst 3145 euro op.Een geweldig resultaat dat volledig besteed zal worden aan huisjes voor de vissers van het stadje Negombo in Sri Lanka. De salesianen van Don Bosco, die een internaat school in Negombo hebben, zullen de bouw begeleiden.

actie meezingdag achterveld actie meezingdag achterveld

Achterveld kan de ramp in Azië nog steeds niet goed vergeten en was opnieuw bereid om een groot concert op te zetten. Drie koren uit Achterveld zelf met zo’n 100 zangers en zangeressen, een pianist, fluitisten en accordeonnisten hebben zich belangeloos ingezet om deze actie te laten slagen. Voor de pauze bracht elk koor een aantal liederen ten gehore; na de pauze werden de aanwezigen uitgenodigd om mee te zingen.

De koren die meededen waren:

  • chantykoor De Ankervelders onder leiding van Hans Altena
  • het koor Vivente onder leiding van Monique Schouren
  • smartlappenkoor De Smartevelders onder leiding van Frits Klosterman.

actie meezingdag achterveld actie meezingdag achterveld

Dhr. Rutger de Jong uit Leusden zorgde voor een fraaie fotoreportage waarvan enkele foto’s in dit artikl zijn opgenomen.
De belangstelling voor dit concert was geweldig. De kerk, die 500 bezoekers kan ontvangen, was afgeladen vol. Na de pauze werd uit volle borst meegezongen en het concert werd afgesloten met het eigen Achterveldlied.

actie meezingdag achterveld actie meezingdag achterveld

Enkele bestuurders van de Stichting Meenampal zullen rond de zomervakantie 2005 zelf in Sri Lanka gaan kijken wat de concrete resultaten zijn geworden. Zij zullen daarvan verslag doen in media en via deze website.

actie meezingdag achterveld

ACHTERVELDERS,

ONTZETTEND BEDANKT